Vévodkyně Meghan královské rodině ukázala záda. DEFINITIVNĚ práskla dveřmi!

Meghan Markle 7

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

10. srpna 2020 9:35 | Aktualizováno: 10. srpna 2020 21:42

Meghan Markle je sice nazývána britskou vévodkyní, ve skutečnosti jde ale o zavádějící pojem. Do Británie totiž oficiálně nepatří, a díky poslednímu velkému kroku asi ani nebude.

Meghan si o občanství zažádala před třemi lety, když se zasnoubila s princem Harrym. Úřady ale k Meghan přistupují jako k obyčejnému člověku a žádost o občanství ji nemohly udělit jen tak.

Žádost o britské občanství je totiž zdlouhavá a může trvat i několik let. Podmínkou je setrvat v zemi nějakou dobu, a tu Meghan nesplnila. Musela by v zemi žít pět let, nebo tři roky v manželství, což se nepovedlo.

Oficiálně je totiž Meghan v Británii od roku 2017. A ani jednu lhůtu nedodržela celou. Z Británie totiž odešla dříve, než tuto podmínku naplnila. Jak ale upozorňuje Harpers Bazaar, Meghan si o občanství teoreticky stále mohla požádat. 

Mělo to však háček. Aby tak mohla učinit, nesměla by v posledních třech letech strávit mimo Británii více než 270 dní a zároveň více než 90 dní v posledním roce. Což porušila. V USA je totiž už delší dobu než tři měsíce.

Meghan tak zůstává pouze občankou USA, a tak musí daně odvádět tam. A nejde rozhodně o malé částky. Spojeným státům musí platit daně z příjmů, bydlení, z výdělků, dokonce i z oblečení které si koupí. A částka může šplhat do ohromných čísel.

To ale není vše. Americká daňová povinnost připadla po svatbě i na prince Harryho. To znamená, že peníze a majetek v hodnotě 17 milionů liber, které zdědil po princezně Dianě a za které již platí ve Velké Británii roční daň z příjmu, by mohly být rovněž předmětem amerického zdanění.

Americké daně padají také na syna Archieho. A v součtu mohou částky za celou rodinu šplhat do stovek tisíc korun až milionů. Královská rodina si proto podle serveru najala americké daňové odborníky, kteří jim pomohou orientovat v zapojení královské rodiny do daňového systému USA.

Témata: Meghan Markle