Princ Charles v šoku: Nečekal, že se tyto informace objeví v Česku!

Princ Charles 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. srpna 2020 14:50 | Aktualizováno: 9. srpna 2020 22:05

Prince Charlese nejspíš překvapilo, jaké informace k němu doputovaly až z České republiky. Právě v těchto dnech vyšlo najevo že se tu chystá kniha, která pojednává i o královské rodině. Jak následník trůnu zareagoval?

Princ Charles napsal dopis, který bude předmluvou nové české knihy. V psaní ocenil odborné znalosti autora a jeho úsilí. Publikace o více než 600 stranách se totiž mj. týká i britské královské rodiny.

„Je možná poněkud nečekané, že se taková historická studie objevuje na Moravě, a je úžasným zjištěním, že tak daleko od domova, na Univerzitě Palackého v Olomouci, se v tichosti zrodily zájem a odborná erudice, jež daly vzniknout tak mistrovsky a elegantně zpracované studii,“ uvedl následník trůnu.

Konkrétně jde o knihu olomouckého heraldika Jiřího Loudy s názvem Erby rytířů Podvazkového řádu. Ten založil v roce 1348 král Edward III. Nyní je v jeho čele královna Alžběta, členem je i její syn.

Kniha vyjde na podzim ve dvojjazyčném anglicko-českém provedení k nedožitým 100. narozeninám autora. Louda mimochodem navrhl český státní znak.

Témata: Král Charles III. (Karel III.)