Johnny Depp to schytal: Závislák, co napadal manželku, padlo u soudu!

Johnny Depp 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

28. července 2020 21:40

Právnička britského deníku The Sun Sasha Wassová označila amerického herce Johnnyho Deppa za "beznadějného závisláka", jehož násilné chování vůči bývalé manželce Amber Heardové bylo poháněno sexismem a rovněž toxickou kombinací alkoholu, drog, žárlivosti a hněvu.

Soud projednává Deppovu žalobu na britský bulvární deník The Sun kvůli článku, který ho označil za manželského násilníka. Článek vycházel z obvinění, která v souvislosti s hollywoodským hercem vznesla právě jeho bývalá žena, herečka Amber Heardová. 

Johnny Depp veškerá obvinění popírá. Proces skončí v úterý, kdy svou závěrečnou řeč pronese zástupce Johnnyho Deppa. Rozhodnutí v případu se ale očekává až za několik týdnů.

"Není pochyb o tom, že pan Depp pravidelně a systematicky napadal svou manželku," uvedla v závěrečné řeči Wassová. "Takže charakterizovat ho jako manželského násilníka bylo zcela přesné," dodala. Hollywoodského herce nazvala "beznadějným závislákem, který opakovaně ztrácel sebekontrolu a schopnost kontrolovat svůj hněv". Také důkazy představené u soudu podle ní rovněž jasně ukázaly, že k násilnostem docházelo zejména pod vlivem alkoholu a drog.

Depp a Heardová se poznali při natáčení komedie Rumový deník v roce 2011. Vzali se v roce 2015. O 15 měsíců později požádala herečka o rozvod a v roce 2016 poprvé zmínila domácí násilí. Podle tvrzení, která u soudu zazněla, ji ale letos 57letý herec začal fyzicky napadat již o tři roky dříve.

Témata: Johnny Depp Amber Heard