Tuhle kočku měl doma DiCaprio. Gisele Bündchenová byla nejlépe placenou modelkou světa!

Gisele Bündchenová 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

19. července 2020 8:54

Správně zaoblené křivky a zdravý vzhled brazilské modelky a příležitostné herečky Gisele Bündchenové znamenaly konec éry vychrtlých modelek, které na molech léta dominovaly.

Metr osmdesát vysoká kráska, která 20. července oslaví čtyřicetiny, předváděla pro slavné módní značky Victoria's Secret, Chanel, Carolina Herrera, Valentino, Versace nebo Louis Vuitton. Objevila se na titulkách více než 1200 časopisů. V letech 2002 až 2017 byla Bündchenová nejlépe placenou modelkou světa.

Narodila se v Brazílii (1980) do rodiny německých přistěhovalců jako dvojvaječné dvojče a jedna ze šesti dcer univerzitního profesora a bankovní úřednice. Na přání své matky si už ve 13 letech udělala kurz modelingu a v roce 1994 se zúčastnila školní soutěže v Sao Paulu, kde ji objevila agentura Elite.

S ní také o několik měsíců později zahájila v Paříži úspěšnou kariéru. Bündchenová se věnuje také podnikatelským aktivitám, na trh uvedla například vlastní kolekci spodního prádla. Zajímá se hodně o různé charitativní projekty, v roce 2009 se stala velvyslankyní dobré vůle OSN pro životní prostředí.

Je provdaná za hvězdu amerického fotbalu Toma Bradyho, s nímž má dvě děti - syna Benjamina a dceru Vivian. V minulosti byl přítelem Bündchenové americký herec Leonardo DiCaprio.

Témata: Gisele Bündchenová