Meghan žene britský bulvár opět k soudu! Chce zabránit, aby se tohle dostalo ven!

Meghan Markle 7

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

10. července 2020 20:44

Vévodkyně Meghan ve čtvrtek požádala soud, aby zabránil novinám Mail on Sunday ve zveřejnění jmen jejích pěti přítelkyň, které ji loni bránily v anonymním rozhovoru pro americký magazín People.

Pro Meghan nejde o první žalobu tohoto typu. Mail on Sunday a vydavatele Associated Newspapers žene k soudu i za články s úryvky ze "soukromého a důvěrného" listu, který Meghan napsala otci několik měsíců po svatbě s princem Harrym v roce 2018.

Vévodkyně Meghan podle Insideru ve své výpovědi podané na britském soudu uvádí, že noviny vyhrožovaly zveřejněním jmen pěti žen, které s People hovořily anonymně, jsou ale jmenované v soudních dokumentech v rámci její žaloby.

Noviny se podle jejích slov zveřejněním snaží dosáhnout zisku a odvést pozornost od pointy případu, přičemž ohrožují emoční a mentální pohodu jejích přítelkyň, které mají právo na soukromí.

Zástupci Mail on Sunday uvedli, že nyní nemají v úmyslu zveřejnit jména žen, ale nevidí důvod, proč je utajovat, když jsou "jejich důkazy ve středu případu". O důvěrnosti jmen by měl rozhodnout soud.

Meghan v žalobě obviňuje noviny i vydavatele z porušení autorských práv, zneužití soukromých informací a porušení britského zákona na ochranu osobních údajů.

Témata: Meghan Markle