Královna Alžběta v šoku? Zveřejní její tajnou korespondenci s mužem!

Královna Alžběta II. 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. července 2020 19:50

Královna Alžběta je celý život věrná manželovi Phillipovi. V těchto dnech se ale chystá jedno velké odhalení. Má totiž dojít ke zveřejnění její tajné korespondence s jiným mužem, která doposud ležela v archivu.

Členové britské královské rodiny si potrpí na soukromí, pochopitelně tak není jednoduché dostat se např. k jejich komunikaci. Jakýmkoliv únikům informací se všichni snaží zabránit. Tentokrát to ale vypadá, že už tomu nic nestojí v cestě.

Podle informací deníku Guardian by již v úterý měly být zveřejněny několik desítek let staré dopisy současné panovnice. Královna si jich v polovině 70. let minulého století vyměnila přes 200 s tehdejším generálním guvernérem Austrálie Johnem Kerrem.

Pokud ale očekáváte něco pikantního, budete zklamáni. Šlo totiž o korespondenci týkající se tehdejší australské ústavní krize. Ačkoliv tedy nešlo o úplně soukromé, ale státní záležitosti, s jejich zveřejněním z archivů to dlouho moc růžově nevypadalo.

Australský národní archiv to dlouho odmítal s odůvodněním, že jde o osobní komunikaci zahrnující královnu. Rozhodnutím soudu však bylo uděleno svolení, aby dopisy spatřily světlo světa.

Témata: Královna Alžběta II. královská rodina (gbr)