Kramár spustil na Slovensku šílenství: Zapojila se i prezidentka Čaputová!

Maroš Kramár 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

7. července 2020 10:45

Celé Slovensko se dál zabývá problematikou sexuálního obtěžování, spouštěčem byla kauza Maroše Kramára. Najednou vystupují se svědectvími jeho herecké kolegyně a dokonce i slovenská hlava státu.

Kauza Maroše Kramára má nakonec poměrně zajímavé vyústění. Zatímco on zůstává i po nařčení ze sexuálního obtěžování na televizních obrazovkách, ožehavé téma se u našich východních sousedů řeší dál, a to velice důkladně.

Tamní deník SME připravil speciál, ve kterém hned 22 žen promluvilo o své zkušenosti se sexuálním obtěžováním. „Děje se to a je to běžnější, než bychom si chtěli přiznat,“ konstatuje redakce v krátkém úvodu.

Mimochodem se svěřily i jeho herecké kolegyně Kristína Tormová, Dorota Nvotová a Táňa Pauhofová, kterou velmi dobře znají i tuzemští diváci. První jmenovaná kupříkladu popisuje, jak ji „opilý kolega chytil přímo mezi nohama na párty po premiéře“.

Zapojila se dokonce i úřadující slovenská prezidentka. „Pamatuji si pracovní jednání, na kterém jsem dvě hodiny vysvětlovala právní argumentaci na obhajobu mých klientů. Úředník, který ho vedl, mi po skončení pošeptal podle něj zřejmě lichotivé sexuální vyznání,“ cituje deník Zuzanu Čaputovou.

Témata: Maroš Kramár Zuzana Čaputová Táňa Pauhofová