Maroš Kramár obtěžoval maskérku? Odbornice vyřkla ortel!

Maroš Kramár 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

18. června 2020 14:10

Maroš Kramár se dostal do pořádného průšvihu, kterým se zabývá celé Československo. Co si o jeho aféře myslí odborníci? Konečně zazněl názor člověka, který se problematice sexuálního obtěžování věnuje.

Už druhý týden řeší Slovensko kauzu Maroše Kramára. Ten byl nařčen ze sexuálního obtěžování poté, co v pořadu Inkognito přejel maskérce prstem po pozadí. Mnoha lidem navíc vadí, jak se k celé záležitosti postavil. Psycholožka to vidí jednoznačně.

„Občas je těžké jednoznačně určit, kdy je konkrétní chování už obtěžování nebo nevhodné chování vůči ženě. Pokud bychom zevšeobecnili, že každé jedno oslovení ženy s úmyslem navázání kontaktu s ní by bylo považované za obtěžování, tak by muži se ženami nemohli navazovat vůbec žádné kontakty,“ řekla webu sarm.pluska.sk Petra Kolíková.

„V případě, že je muž dotíravý, nepříjemný, neslušný vůči ženě, důležité je, aby jeho chování stopla hned na začátku. Pokud sexuální obtěžování vzniká na pracovišti a přetrvává, dotčená žena by to měla oznámit svému zaměstnavateli. Jeho úlohou je okamžitě zareagovat, celou situaci prošetřit a vyvodit důsledky,“ dodala odbornice.

To se v případě Kramára stalo. Televize JOJ ho stáhla ze sestavy pořadu, v pondělní epizodě se neobjevil. Generální ředitel se dokonce nechal slyšet, že je možné i rozvázání spolupráce.

Témata: Maroš Kramár