Přátelé měli vypadat úplně jinak! Autorka seriálu po letech přiznala chybu!

Přátelé 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. června 2020 13:01

Loni to bylo čtvrtstoletí, co se oblíbený seriál Přátelé poprvé objevil na amerických televizních obrazovkách. Jedna z jeho autorek nyní přiznala, že tehdy možná udělala jednu chybu. Teď by možná slavný sitcom vypadal úplně jinak.

Oblíbený americký seriál Přátelé si získal popularitu po celém světě, přestože v něm všechny klíčové postavy byly příslušníky jedné rasy, což si jeden z tvůrců zpětně vyčítá. Ve dnech, kdy se v USA opět přetřásá rasová otázka, o tom v náznacích promluvila spoluautorka sitcomu Marta Kaufmannová.

„Přála bych si, abych tenkrát věděla to, co vím dnes. Rozhodovala bych se jinak. Vždy jsme v naší společnosti povzbuzovali rozmanité lidi, ale neudělala jsem dost, a teď už jen mohu přemýšlet nad tím, co mám ještě dělat. Co mohu udělat jinak? Jak mohu udělat seriál novým způsobem? To je něco, co bych si přála vědět nejen, když jsem začínala,“ cituje ji web idnes.cz.

Představitel Rosse David Schwimmer už loni přišel s netradičním návrhem, podle něj by mohli vzniknout Přátelé jen s černými či asijskými herci. Sám si podle svých slov přál, aby jeho postava randila se ženami jiné pleti.

Vznik takových variant legendárního sitcomu zatím není na stole, naopak by měl vzniknout speciální díl s původní hereckou sestavou.

Témata: Přátelé David Schwimmer