Meghan už nechtěla mlčet: Možná to pokazím, ale takhle to s námi je!

Meghan Markle 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. června 2020 20:02 | Aktualizováno: 9. června 2020 22:02

Současné dění v USA trápí i vévodkyni Meghan, která se do rodné země vrátila teprve před pár měsíci. Manželka britského prince Harryho celkem dlouho mlčela, nakonec se ale rozhodla promluvit navzdory tomu, že se bála.

Vévodkyni Meghan nenechalo klidnou, co se děje v USA jen krátce po jejím návratu do země. Sama zažila jako nezletilá dívka velké nepokoje v Los Angeles v roce 1992. 

Tehdy byl v kalifornské metropoli zákaz vycházení. „Když jsem spěchala domů, z nebe padal popel, ve vzduchu byl cítit kouř, který stoupal z budov, z nichž utíkali lidé s taškami po rabování,“ řekla dle webu idnes.cz.

„Pamatuji si, jak jsem viděla muže, který měl vzadu v dodávce zbraně a pušky. Před domem vždy stál strom, ale teď byl úplně spálený. Na to se nezapomíná. Mrzí mě, že jsme v některých ohledech nedokázali posunout svět takovým směrem, jakým byste si to zasloužili,“ konstatovala manželka prince Harryho. 

„Co se děje v naší zemi, v našem státě a v našem městě je naprosto devastující. Nebyla jsem si jistá, co vám mám říct. Chtěla jsem říct něco správného a byla jsem z toho opravdu nervózní, že to pokazím. Ale uvědomila jsem si, že horší než říct něco špatně, je neříct nic, protože na životě George Floyda záleží, stejně jako na životech Breona Taylora, Philanda Castileho i Tamira Rice a mnoha dalších známých i neznámých,“ dodala. 

Témata: Meghan Markle Princ Harry