Rihanna, Katy Perry a další... Protesty v USA se dotýkají i slavných!

Rihanna 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

3. června 2020 21:57

Některé rozhlasové stanice a televize ve Spojených státech a Británii dnes rázně změnily program v souvislosti se smrtí černocha George Floyda, informuje britská BBC. "Blackout" na sociálních sítích nastavily také mnohé známé osobnosti popkultury pod heslem "show se musí přerušit".

BBC na svých internetových stránkách píše, že hudební společnosti a hudebníci si dnešek zvolili za den zamyšlení a protestu v souvislosti se smrtí George Floyda po policejním zákroku.

Zpěvačka Katy Perry na svém instagramovém účtu umístila černý čtverec, zpěvačka Rihanna zase oznámila, že její módní značka Fenty je dnes mimo provoz. "Není to den volna. Je to den pro reflexi a hledání způsobu, jak věci opravdu změnit", stojí na internetových stránkách Fenty.

Heslo #TheShowMustBePaused (Show se musí přerušit) se objevilo minulý pátek s výzvou, aby se dnešek stal dnem, kdy "se na den utrhneme od práce a propojíme se s naší komunitou" a "kdy podnikneme naléhavý krok vedoucí k odpovědnosti a změně".

Za iniciativou podle BBC stojí manažerky hudební společnosti Atlantic Records, které připomínají, že v hudebním průmyslu se točí miliardy dolarů a jde o branži, která profituje ve velké míře z černošských umělců. Jejich výzvu sdílely stovky umělců a umělkyň, jako jsou zpěvačka Billie Eilish, Britney Spearsová, raper Eminem, kapely Rolling Stones, Radiohead nebo producent Quincy Jones.

Témata: Rihanna Katy Perry USA