Královna Alžběta: Takhle udržují 94letou panovnici při životě!

Královna Alžběta II. 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

29. května 2020 12:25

Královna Alžběta se v posledních měsících ocitla v ohrožení života, protože se po celém světě rozšířil nebezpečný vir, který připravil o život opravdu mnoho lidí, často právě ty nejstarší. Jak se teď monarchie o panovnici stará?

Za zdraví britské královny Alžběty, která letos v dubnu oslavila již 94. narozeniny, platí někteří lidé opravdu vysokou daň. 24 vybraných zaměstnanců královské rodiny se tři týdny nevidí se svými příbuznými, aby v době epidemie koronaviru neohrozili panovnici, která patří do rizikové skupiny.

„Nemůže se riskovat, když jde o zdraví královny a jejího muže, takže je to zcela pochopitelné. Ale fakt, že k něčemu takovému v paláci přikročili, značí, že se na tom v dohledné době nehodlá nic měnit. Královna bude v izolaci ještě mnoho měsíců,“ tvrdí zdroj webu listu The Sun.

Více než dvě desítky pracovníků byly rozděleny do dvou týmů po 12 s tím, že tři týdny se pracuje a pak následuje stejně dlouhé volno. Zaměstnanci paláce se navíc musí řídit velice striktními pravidly a dodržovat jasně dané procedury.

Před nástupem na svou třítýdenní směnu musí podstoupit test na přítomnost koronaviru, pochopitelně je jim také měřena teplota. Poslední týden ze svého třítýdenního volna navíc musí trávit v karanténě. Zdraví královny je zkrátka to nejdůležitější.

Témata: Královna Alžběta II. královská rodina (gbr)