Známá seriálová herečka jde za mříže! Přiznala se!

Lori Loughlinová s dcerou, když se narodila

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

22. května 2020 21:07

Americká herečka Lori Loughlinová, známá například ze seriálu Plný dům, a její manžel Mossimo Giannulli se rozhodli přiznat k tomu, že se snažili dostat svoje děti podvodem na prestižní jihokalifornskou univerzitu. Podle agentury Reuters o tom informovali federální prokurátoři, podle nichž si oba odpykají několikaměsíční tresty vězení.

Loughlinová stanula před soudem spolu s dalšími převážně movitými rodiči, kteří podle vyšetřovatelů zaplatili na úplatcích dohromady desítky milionů dolarů, aby zajistili svým dětem místo na prestižních univerzitách.

Herečka podle obvinění zaplatila půl milionu dolarů (12,3 milionu korun), aby byly její dvě dcery zapsány do veslařského týmu na jihokalifornské univerzitě, ačkoliv ani jedna z nich tento sport nedělala. Loughlinová původně tvrdila, že platby vnímala jako legální příspěvky pro univerzitu a nevěděla prý o tom, že se jedná o úplatek.

Podle prokuratury vyslovili Loughlinová a její manžel souhlas s tresty vězení v délce dvou, respektive pěti měsíců. Svou vinu mají doznat před soudem v pátek.

Ve stejném případu byla již dříve odsouzena ke dvěma týdnům vězení herečka Felicity Huffmanová, známá například ze seriálu Zoufalé manželky.

Témata: Lori Loughlinová Věznice soudy