Princezna Diana a objev, který už nikdo nečekal: Tajemství staré 28 let!

Princezna Diana (foto: Gegodeju)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

16. května 2020 18:01 | Aktualizováno: 17. května 2020 21:35

Více než čtvrtstoletí staré tajemství ze života princezny Diany vyšlo najevo jen díky tomu, že byla lidem ve Velké Británii nařízena karanténa. Jeden z jejích bývalých spolupracovníků objevil velice zajímavou věc.

Princezna Diana je dodnes jednou z nejslavnějších členek britské královské rodiny, i když je už přes dvě desítky let po smrti. I pro badatele a historiky však bylo překvapivé odhalení, ke kterému došlo teprve před několika dny.

Dianin komorník Paul Burrell odhalil dopis, který mu jeho nadřízená poslala v roce 1992 po návštěvě kláštera Matky Terezy v Kalkatě. Psaní objevil během úklidu, kterým si krátil čas v povinné domácí karanténě.

„Diana si byla s Matkou Terezou velmi blízká,“ připomněl Burrell dle webu pluska.sk ve videu na instagramu. „Dnes se v mém životě stalo něco významného. Navštívila jsem domov Matky Terezy a našla jsem směr, který sem celé ty roky hledala,“ citoval komorník slova Diany.

Princezna se s řeholnicí setkala během svého života několikrát. Smutnou zajímavostí je, že Matka Tereza zemřela jako sedmaosmdesátiletá jen 5 dní poté, co Diana zahynula při dopravní nehodě v Paříži.

Témata: Lady Diana královská rodina (gbr)