Freddie Mercury: Živá připomínka toho, co se dělo po jeho smrti!

Freddie Mercury během Live Aid 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

15. května 2020 15:20

Téměř třicet let po odchodu Freddieho Mercuryho fanoušci kapely Queen opět uvidí, co se po smrti slavné hudební hvězdy dělo. Všichni si to mohou připomenout dnes a o nadcházejícím víkendu.

Letos uplyne již devětadvacet let od smrti legendárního zpěváka Freddieho Mercuryho, který v listopadu 1991 podlehl komplikacím spojeným s nemocí AIDS. Kapela Queen chystá v těchto dnech živou připomínku toho, co se dělo po jeho smrti.

Právě dnes budou žijící členové slavné formace dle magazínu NME streamovat vzpomínkový koncert, který odehráli jen pár měsíců po úmrtí frontmana. Vystoupení bude od pátku na 48 hodin k dispozici ke zhlédnutí na youtube kanálu kapely.

Freddie Mercury Tribute Concert for AIDS Awareness se odehrál 20. dubna 1992 na původním stadionu v londýnském Wembley, kam dorazilo 72 tisíc fanoušků. Hudebníci si tehdy pozvali hvězdné hosty jako Davida Bowieho nebo Eltona Johna, aby se ujali Freddieho partů.

Wembley bylo pro Mercuryho i Queen symbolickým místem jejich triumfálních úspěchů. Odehrála se zde charitativní show Live Aid, kde oslnili jen asi 20 minut trvajícím vystoupením, i slavný „dvoják“ o pár let později.

Témata: Freddie Mercury skupina Queen