Co by řekl Freddie Mercury? Queen zničehonic změnili slova jeho písně!

Freddie Mercury během Live Aid 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

1. května 2020 21:17

Jeden z nejslavnějších hitů kapely Queen z pera Freddieho Mercuryho má téměř třicet let po jeho smrti nový text. Co by asi řekl sám autor na to, co jeho kolegové s písní udělali?

Píseň s názvem You Are The Champions (Jste šampióni) nahráli kytarista Brian May, bubeník a textař Roger Taylor a americký zpěvák Adam Lambert, který se skupinou jezdí posledních deset let na turné, každý u sebe doma na mobilní telefon. Jednotlivé části pak spojili. 

Text celého songu zůstal kromě slov we (my) a you (vy) stejný, tak jak ho před více než 40 lety napsal zpěvák a skladatel Freddie Mercury. Na videu k písni nechybějí záběry z britských nemocnic.

Nová nahrávka vznikla jako poděkování zdravotníkům v první linii, výtěžek poputuje do nadace Světové zdravotnické organizace (WHO) pro potírání nemoci covid-19. Projekt ležel na srdci především 70letému Taylorovi, jehož dcera je lékařka a pracuje v Londýně.

Projekt ležel na srdci především 70letému Taylorovi, jehož dcera je lékařka a pracuje v Londýně. „Jako otci dcery na frontě je mi jasné, jak životně důležitá je práce, kterou (zdravotníci) denně vykonávají, aby zachránili naši společnost,“ řekl Taylor serveru BBC. „Vážíme si jich, jsou to opravdu naši hrdinové,“ dodal.

Témata: Freddie Mercury skupina Queen