Tom Hanks chce zachránit svět? Kvůli koronaviru PROLIL KREV!

Toma Hanks ve filmu Kapitán Phillips, který je natočen podle skutečné události. 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

30. dubna 2020 20:00

Když tehdy ještě relativně novou nákazou koronavirem onemocněl v polovině března hollywoodský herec Tom Hanks, pro mnohé to bylo znamením, že je tento virus a nemoc, kterou způsobuje, skutečný, napsala britská BBC. Hanksovi je nyní už lépe a na twitteru zveřejnil záběry, na kterých je vidět, jak daruje svou plazmu na výzkum koronaviru.

K fotografiím Hanks napsal, že jde o snímky z minulého týdne. "Je to tak jednoduché jako si zdřímnout," uvedl o odběru. Odborníci doufají, že krev lidí, kteří se vyléčili, by mohla obsahovat tak velké množství protilátek, že pomohou léčit současné pacienty.

Here’s last week's bag of plasma. Such a bag! After the paperwork, it’s as easy as taking a nap. Thanks @arimoin and UCLA. Hanx pic.twitter.com/15WblGiVwe

— Tom Hanks (@tomhanks) April 29, 2020

Nemocí covid-19 se nakazil oscarový herec i jeho žena, producentka a herečka Rita Wilsonová. Slabost je přepadla během natáčení filmu v Austrálii.

Tom Hanks patří mezi celosvětově nejoblíbenější herce. Proslavil se především charakterními rolemi ve filmech jako Philadelphia, Forest Gump, Apollo 13 nebo Trosečník.

Témata: Tom Hanks