Harrison Ford: Nevídaný malér v karanténě! Úřady už ho vyšetřují!

Harrison Ford 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

30. dubna 2020 11:10

Harrisonu Fordovi se vymstilo, že má v současné době více času na své záliby, protože se nemohou natáčet hollywoodské trháky. Úřadům neuniklo, co slavný hollywoodský herec před pár dny v Los Angeles provedl.

Je známo, že mezi záliby Harrisona Forda patří létání v letadlech i helikoptéře. Sám je předsedou programu Young Eagle americké asociace experimentálního létání. V několika případech na žádost úřadů osobně poskytl pomoc, mj. zachránil život turistovi postiženému dehydratací. Za sebou má ovšem i několik malérů v kokpitu.

S helikoptérou v říjnu 1999 havaroval během tréninkového přistávacího manévru, kdy ji převrátil na stranu. V roce 2015 se zranil při nouzovém přistání s historickým letadlem na golfovém hřišti. O dva roky později zase proletěl moc blízko dopravního letounu společnosti American Airlines se 110 pasažéry. Další nevídaný malér si připsal nyní během probíhající karantény.

Podle webu britské BBC minulý týden proletěl nad ranvejí letiště Hawthorne v Los Angeles právě ve chvíli, kdy zde přistával jiný letoun. Ačkoliv srážka obou strojů bezprostředně nehrozila, příslušný úřad FAA začal incident vyšetřovat.

Sedmasedmdesátiletý herec se omluvil. Jeho mluvčí v prohlášení uvedl, že si Ford nerozuměl s řízením letového provozu. „Účelem letu byla snaha udržet si dovednost řízení letounu. Nikdo nebyl zraněn a kolize rozhodně nehrozila,“ uvedl.

Témata: Harrison Ford