Vévodkyně Meghan: ROZCHOD kvůli rasistickým poznámkám!

Vévodkyně Meghan 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

28. dubna 2020 10:15

Vévodkyně Meghan už si kvůli vztahu s princem Harrym vytrpěla mnoho, výjimkou nebyly ani rasistické útoky. Takové poznámky na její adresu však jednoho muže přišly opravdu draho.

Vévodkyni Meghan mezi sebe Britové tak úplně nepřijali a v některých případech hrála – bohužel – roli i barva její pleti. Americká herečka je totiž smíšeného původu, její matka Doria je Afroameričanka, zatímco otec Thomas je běloch. Téma rasismu přišlo v souvislosti s ní na přetřes i v médiích.

V lednu se do vydání debatního pořadu Question Time o Meghan a systematickém rasismu ve Velké Británii zapojil i herec Laurence Fox. Ten se v relaci pohádal s osobou z publika a mimo jiné uvedl, že považuje za rasismus, když ho někdo označí za „privilegovaného bílého muže“. To ještě netušil, jak se mu to vymstí v osobním životě.

Fox podle webu metro.co.uk nyní v rozhovoru pro list Sunday Times přiznal, že tou dobou rovněž chodil s ženou smíšeného původu. Partnerka se jej však po vystoupení v pořadu rozhodla opustit, protože se jí jeho komentáře nelíbily.

Princ Harry si na komentáře týkající se barvy pleti partnerky stěžoval od samého počátku jejich vztahu. Již v listopadu 2016 vydal princ prohlášení kritizující „rasistické narážky“ některých komentárorů, jakož i „otevřený sexismus a rasismus“ na sociálních sítích. Nedávno pak zcela přerušili veškerou spolupráci se čtveřicí britských bulvárních médií.

Témata: Meghan Markle Princ Harry královská rodina (gbr)