Proč Harrymu bouchly saze? Za vším stojí lady Diana!

Meghan Markle a princ Harry 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

21. dubna 2020 11:34

Jak už stars24.cz informoval, britský princ Harry s manželkou Meghan přerušili veškerou spolupráci se čtveřicí britských bulvárních médií. Tvrdí, že jim média zničila život, pravda ale sahá ještě dál.

Britskému princi Harrymu a jeho manželce Meghan v březnu skončily královské povinnosti. Začátkem roku totiž zaskočili britskou i světovou veřejnost oznámením, že se vzdají svých oficiálních povinností v rámci briské královské rodiny i peněz z veřejných zdrojů a budou se snažit o finanční nezávislost.

Nyní v dopise obvinili čtyři britské bulvární listy, že zničily životy jejich známých i zcela cizích lidí jen kvůli tomu, že jim "chlípné pomluvy" zvyšují výnos z reklamy.

Za svůj domov si namísto Spojeného království vybrali Severní Ameriku. Manželský pár je nyní se svým desetiměsíčním synkem Archiem v Kalifornii, kde Meghan vyrůstala a kde žije její matka. A vzdali se také komunikace na sociálních sítích.

Co za tím stojí? Pravděpodobně mnohem hlubší historie. Meghan a Harry, který je šestý v pořadí následnictví na britský trůn, se v uplynulých letech stali předmětem intenzivního zájmu britských médií, který se ale podle nich zvrhl v obtěžování.

Harry má ale dlouhodobě napjaté vztahy z bulvárním tiskem, obviňuje ho totiž ze smrti své matky, princezny Diany. Ta zemřela v létě 1997 při autonehodě v Paříži, když ji pronásledovali paparazziové.

I Meghan si ale nese problémy z minulosti. Média totiž obviňovala mimo jiné z toho, že jsou rasistické, protože její matka je černoška. Loni v říjnu vévodkyně dokonce podala žalobu na bulvární list Mail on Sunday, který zveřejnil její soukromý dopis.

Témata: Princ Harry Meghan Markle