Princ William přiznal: Strach z budoucnosti královské rodiny! Kvůli koronaviru!

Princ William 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

18. dubna 2020 13:39

Princ William přiznal, že měl v uplynulých dnech strach z budoucnosti britské královské rodiny, kterou pochopitelně také ovlivňuje pandemie koronaviru. Následník trůnu se obával především o tatínka a babičku s dědečkem.

Také britská královská rodina je postižena koronavirovou epidemií v zemi. Princezna Beatrice tento týden odvolala květnovou svatbu, princ Charles se dokonce virem nakazil. Jeho děti v čele s princem Williamem se o něj pochopitelně strachovali.

„Musím přiznat, že jsem se zprvu hodně bál. Sedí na ten profil, má věk, ve kterém už, jak víte, je riziko větší. Takže jsem se trochu obával, ale můj otec měl hodně infekcí, chřipek a takových věcí. Takže jsem se uklidňoval tím, že pokud to (virus) má někdo porazit, bude to on,“ přiznal pro BBC dle webu harpersbazaar.com William.

Do rizikové skupiny patří i samotná královna Alžběta a její manžel Philip. „Přemýšlel jsem i o prarodičích, kterým je, kolik jim je, a děláme všechno proto, abychom se ujistili, že jsou izolováni a chráněni,“ dodal princ.

Panovnice se sice izolovala na hradu Windsor, kam zmizela z Buckinghamského paláce, jak ale bývá zvykem v těžkých chvílích britského národa, už několikrát vystoupila, aby poddané povzbudila.

Témata: Princ William Král Charles III. (Karel III.) Královna Alžběta II. královská rodina (gbr)