Paul McCartney kvůli koronaviru sepsul Číňany: Žijí jako ve středověku!

Paul McCartney

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

18. dubna 2020 10:40

Epidemie koronaviru zaměstnává v posledních týdnech celý svět. Virus se rozšířil z Číny, kterou nešetří slavný britský hudebník Paul McCartney. Tomu se nelíbí středověké praktiky tamních obyvatel.

Paul McCartney by v těchto dnech mohl vzpomínat na Beatles, od jejichž rozpadu uplynulo 50 let. Slavného muzikanta ale především nenechává v klidu dění ve světě, v 77 letech totiž patří do rizikové skupiny lidí, kteří jsou nejvíce ohroženi koronavirem. 

Virus se dle dostupných informací rozšířil z tržiště v čínském Wu-chanu. „Skutečně doufám, že toto čínskou vládu přinutí zavést superhygienické podmínky. Povězme si to narovinu - jíst netopýry je trochu středověké,“ prohlásil dle webu cas.sk ve vysílání rádia SiriusXM.

Sám McCartney by si jako vegetarián a dlouhodobý bojovník za práva zvířat na netopýrovi rozhodně nepochutnal. Teď doufá, že si tuto specialitu přestanou dopřávat i Číňané. „Tato situace může vést ke změně. Pokud ne, pak už opravdu nevím, co bude potřeba,“ nechal se slyšet člen Brouků.

„Pokud se tam dějí takové obscénnosti, které přinášejí to, čeho jsme právě svědky, tak je to něco podobného jako shození atomových bomb na lidi,“ nešetřil McCartney ostrými slovy.

Témata: Paul McCartney