Okouzlující Angelina Jolie se vydala se svými dcerami za syrskými uprchlíky

Angelina Jolie

Autor: Jan Novák, stars24.cz

29. ledna 2018 14:10

Herečka a režisérka Angelina Jolie jako zvláštní vyslanec UNHCR na tiskové konferenci v Jordánsku. Zajímá se zde o syrské uprchlíky, kteří byli válkou vyhnání za hranice své země.

"Nikdy bychom neměli zapomenout na to, že válka vypukla kvůli požadavku Syřanů na zlepšení lidských práv. Mír v jejich zemi musí být na tom postaven," řekla filmová hvězda Angelina Jolie v jordánském Za'atari.Angelina Jolie se v táboře setkala se syrskými uprchlickými dívkami, které jsou v podobném věku jako její dcery Zahara (13) a Shiloh (11). Jedna z mladých dívek Jolie a její dceři řekla: "Věříme, pokud dospějeme v míru, budeme my mladé ženy jej tvořit a chránit".  

Angelina Jolie je jednou z nejúspěšnějších, ale také nejotevřenějších hereček Hollywoodu. Je dcerou taktéž uměním se zabývajícího páru, herce Jona Voighta (který je držitelem Oskara) a herečky Marcheline Bertrand.

Velice intenzivně se věnuje charitativní činnosti. A přestože je v současné době svobodná, rozhodla se pro adopci kambodžského chlapce. Angelina Jolie už dávno vystoupila ze stínu svého slavného otce, a myslím, že taťku Voida překonala.

Témata: Angelina Jolie UNHCR