One World together at home! Světové MEGASTAR uspořádají koncert pro WHO!

Lady Gaga 8

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

6. dubna 2020 21:44

V boji proti koronavirové pandemii odehrají hvězdy světové populární hudby 18. dubna velký dobročinný koncert vysílaný televizemi i sociálními sítěmi. Do projektu One World together at home (Jeden svět společně doma), jehož cílem je vybrat peníze do fondu Světové zdravotnické organizace (WHO), se zapojí slavní zpěváci a hudebníci jako Lady Gaga, Alanis Morissetteová, Billie Eilish, Elton John, Paul McCartney, Stevie Wonder nebo Lang Lang.

O akci informovala její spoluorganizátorka Lady Gaga, která se na dálku připojila k jedné z tiskových konferencí WHO. Společně budou koncert vysílat televize a sítě ABC, NBC, CBS, iHeartMedia a Bell Media. K vidění bude také na internetových platformách jako jsou YouTube či Apple TV a na facebooku, instagramu či twitteru.

Podle zpěvačky má být koncert vyjádřením díků zdravotníkům v mnoha zemích, často pracujících bez odpovídající ochrany před nákazou. Lady Gaga upozornila, že je naléhavě potřeba dát více peněz na ochranné prostředky a testování.

Lady Gaga a organizace Global Citizen dosud na boj s koronavirem za pouhých sedm dní vybraly 35 milionů dolarů (přes 890 milionů korun).

Popové hvězdy hrály z obývacích pokojů a kuchyní na podporu pomoci proti koronaviru už na konci března. Billie Eilish zpívala na pohovce, Elton John hrál na klávesy, které patří jeho dětem, a Backstreet Boys harmonicky ladili z pěti různých míst, zatímco se společně s desítkami dalších muzikantů zapojili do netradičního koncertu, který odvysílala americká televize Fox.

Cílem akce bylo získat peníze pro organizace pomáhající lidem těžce zasaženým pandemií covid-19. Mezi dalšími, kdo vystoupili u sebe doma v rámci koncertu iHeart z obývacích pokojů pro Ameriku, byla také Mariah Careyová, Camila Cabellová, Alicia Keys, Shawn Mendes a Sam Smith.

Témata: Lady Gaga Elton John Paul McCartney WHO (Světová zdravotnická organizace) Billie Eilish