Královna promluví kvůli koronaviru: Uniklo, co večer řekne!

Královna Alžběta II. 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

5. dubna 2020 16:45

Na Ostrovech každým dnem výrazně roste počet nakažených i obětí koronaviru, pozitivní test měl dokonce i premiér Boris Johnson nebo princ Charles. Není divu, že královna se rozhodla natočit projev. Jeho obsah ale unikl na veřejnost s předstihem.

Jak vás stars24.cz informoval, královna Alžběta dnes večer promluví k národu, protože Velkou Británii sužuje koronavirová epidemie. Už s předstihem uniklo na veřejnost, co panovnice poddaným v neděli vzkáže.

„Hovořím k vám v čím dál složitější době. Době narušení života naší země: narušení, které mnohým způsobilo zármutek, finanční obtíže a ohromné změny v každodenním životě nás všech,“ řekne podle BBC.

„Doufám, že v nadcházejících letech bude každý schopen být hrdý na to, jako se této výzvě postavil. A že ti, kteří přijdou po nás, řeknou, že Britové této generace byli silnější než kdy jindy. Že vlastnosti jako sebekázeň, tiché a upřímné odhodlání i pocit sounáležitosti nadále charakterizují tuto zemi,“ prohlásí královna.

Právě BBC večer projev panovnice odvysílá, a to od 20 hodin (21 hodin našeho času). Podle informací z kuloárů byl jeho obsah konzultován s britským premiérem Borisem Johnsonem, který je v karanténě, protože se nakazil.

Témata: Královna Alžběta II. královská rodina (gbr)