Princ Harry stěhování do USA nedomyslel? Může přijít o titul!

Princ Harry 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

31. března 2020 10:16

Harry a Meghan právě tráví poslední hodiny jako členové královské rodiny, tituly jim ale mají zůstat i po odchodu. Jenže prince nakonec může o označení "vévoda" připravit něco úplně jiného.

Princ Harry a jeho žena Meghan přestanou od zítra vykonávat povinnosti členů britské královské rodiny. Jednání o odchodu byla tvrdá, vnuk královny Alžběty si přesto dokázal zachovat titul vévody ze Sussexu. Nakonec o něj ale přece jen může přijít.

Jak vás stars24.cz informoval minulý týden, vévoda a vévodkyně se v nynější komplikované situaci zvládli přestěhovat v rámci severoamerického kontinentu z Kanady do amerického Los Angeles, rodného města vévodkyně.

Pokud by se pár rozhodl v USA setrvat, Harry může teoreticky během následujících tří let zažádat o tzv. zelenou kartu. Pokud by ji získal, musí v zemi pobývat. Zároveň by mu nabídla možnost stát se právoplatným občanem Spojených států, a to po 5 letech od jejího získání.

Podle webu thesun.co.uk by během procesu čelil dotazu, jestli drží nějaký dědičný titul z jiné země. Harry by tedy teoreticky mohl být úřady požádán, aby se vzdal titulu vévody ze Sussexu, který mu dala britská panovnice.

Témata: Princ Harry Meghan Markle královská rodina (gbr)