Meghan a Harry: VYKAŠLOU SE NA PRÁCI?

Meghan Markle a princ Harry 7

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

28. března 2020 10:08

Od doby, co britský princ Harry a jeho manželka Meghan oznámili, že už nechtějí vystupovat jako "přední" členové královské rodiny a hodlají být finančně nezávislí, se lidé baví nad tím, do jaké práce se oba pustí. Britská média ale spočítala, že ve skutečnosti ani jeden z nich vůbec pracovat nemusí!

Jak napsal britský list The Daily Telegraph, Harry je asi desetkrát bohatší než jeho žena. Jeho jmění se odhaduje na 30 milionů liber (přes 800 milionů Kč), Meghanino na asi 3,8 milionu liber (asi 110 milionů Kč). Kdo za ně v současné době platí? Asi 95 procent jejich příjmů pochází od Harryho otce Charlese, prince z Walesu.

Ten jim a stejně tak i svému druhému synovi Williamovi a jeho manželce Kate dává peníze na veškeré oficiální aktivity a vše hradí z výnosů Cornwallského vévodství, které je od 14. století zdrojem příjmů pro každého následníka trůnu. Z těchto peněz jim rovněž princ Charles financuje i některé soukromé aktivity.

Podle britské BBC to v letech 2018 a 2019 činilo přes pět milionů liber (147 milionů Kč). Asi pět procent financí pro Harryho a Meghan šlo z královnina rozpočtu, který jí přiděluje ministerstvo financí.

S jakým bohatstvím mohou Harry a Meghan pro začátek počítat? Princ Harry a jeho bratr William podědili většinu z třináctimilionového majetku (přes 380 milionů Kč) po své matce, princezně Dianě. Má se rovněž za to, že dalších několik milionů liber činilo dědictví po Harryho prababičce, královně matce, říká královský zpravodaj britské BBC Nick Witchell. 

Meghan ve své herecké kariéře vydělávala asi 50.000 dolarů (1,1 milionů Kč) za každý díl seriálu Kravaťáci. Psala rovněž lifestylový blog a vytvořila i vlastní kolekci pro jednu z kanadských módních značek.

Témata: Meghan Markle Princ Harry