Protekční synáček Charles? Princ čelí kvůli koronaviru obviněním!

Princ Charles 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

27. března 2020 21:57

Princ Charles patří mezi nejznámější osobnosti, které potvrdily nákazu koronavirem. Nemoc u něj údajně má mírný průběh, což ale způsobilo rozruch. Někteří Britové z toho vyvodili, že měl při testování protekci.

Jak vás stars24.cz informoval, novým koronavirem se nakazil také princ Charles, následník britského trůnu. Podle středečního prohlášení má jen mírné příznaky, je v dobrém zdravotním stavu a pobývá v domácí karanténě ve své rezidenci ve Skotsku.

Ve Velké Británii se od středy řeší, jestli měl syn královny při testování protekci. Podle webu skotské odnože NHS by totiž měli lidé s mírnými příznaky zůstat doma a není nutné, aby se na přítomnost viru nechali testovat. 

Náměstek ministra zdravotnictví Edward Argar odmítl obvinění, že by se nejstaršímu synovi královny Alžběty II. dostalo zvláštního zacházení. Řada Britů včetně zdravotníků si stěžuje, že přes příznaky nemoci COVID-19 je odmítají testovat nebo se na ně testy nedostávají. 

„Podle informací, které mám, jeho příznaky, jeho stav splňovaly kritéria (pro testování),“ řekl Argar. „Princ z Walesu nikoho v řadě nepředběhl,“ dodal s použitím Charlesova oficiálního titulu.

Témata: Král Charles III. (Karel III.) královská rodina (gbr)