Princ Philip zemřel na koronavirus? Británie je zděšena!

Princ Philip, vévoda z Edinburghu 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

24. března 2020 14:22 | Aktualizováno: 28. března 2020 22:15

Hrozbu nákazy koronavirem nepodceňují ani členové britské královské rodiny, zvláště ti nejstarší. Přesto se na internetu objevila děsivá zpráva o úmrtí prince Philipa. Co je na ní pravdy?

Prince Philipa naposledy zradilo zdraví koncem minulého roku. O Vánocích musel dokonce opustit milovaný Sandringham, kde si jinak užívá důchodu, a na několik dní byl hospitalizován v jedné londýnské nemocnici.

Není proto divu, že osmadevadesátiletého manžela královny Alžběty zařadili autoři tzv. seznamu smrti na první místo. Jejich predikce se ale během prvních tří měsíců roku naštěstí zatím nevyplnila.

Podle britského webu express.co.uk se v posledních dnech objevily na internetu zprávy o údajném úmrtí prince Philipa. Buckinghamský palác, který už kvůli hrozbě nákazy novým koronavirem opustila panovnice, informaci dementoval.

„Zdroj blízký Buckinghamskému paláci mi řekl, že je (princ) absolutně v pohodě,“ řekl serveru editor deníku Telegraph Gareth Davies, který se na twitteru zlobil na neznámého autora falešné zprávy o úmrtí významného člena britské královské rodiny.

Témata: Princ Philip královská rodina (gbr)