Královna kvůli koronaviru mění zvyklosti: Nemyslitelné se stává skutečností!

Královna Alžběta II. 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

23. března 2020 12:50

Zvyk je železná košile. V britské královské rodině to běžně platí dvojnásob, ale současné situaci s koronavirem se musí přizpůsobit i její členové. Královna dokonce souhlasila s neobvyklým řešením.

Královna Alžběta minulý týden oznámila, že ruší řadu tradičních akcí plánovaných na následující dny. Ve čtvrtek se pak vydala z Buckinghamského paláce, kde už evidují první případ nákazy koronavirem mezi zaměstnanci, na hrad Windsor, kde stráví Velikonoce. Londýn letos opustila o týden dříve než před Velkonocemi v předchozích letech.

Kvůli hrozbě nákazy navíc mění dlouholeté zvyklosti a dříve nemyslitelné se v kritické době stává skutečností. Podle webu listu The Sun pověřila spolupracovníky, aby zařídila všechno potřebné pro uspořádání videokonference s ostatními klíčovými členy rodiny.

„Poradci momentálně řeší, jak to udělat nejlépe, a to s nástroji podobnými aplikacím FaceTime nebo Skype, ale se zvýšenými bezpečnostními opatřeními, která jsou členy královské rodiny vyžadována,“ říká zdroj z okolí královny.

Panovnice si neumí představit, že by nebyla s příbuznými v kontaktu. „Bere to jako většina národa, tohle je jeden ze způsobů, jak být v kontaktu s rodinou a přáteli,“ vysvětlil zdroj. 

Témata: Královna Alžběta II. královská rodina (gbr)