Královna Alžběta i vnučka Beatrice mění plány: Strach z koronaviru!

Královna Alžběta II. 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

18. března 2020 21:58

Také členy britské královské rodiny děsí hrozba nákazy koronavirem. Plány proto mění královna Alžběta i její vnučka Beatrice, která se má brzy vdávat. Proběhne svatba tak, jak si ji vysnila?

Jak už vás stars24.cz informoval, britská média již jednou tvrdila, že královna Alžběta změnila program kvůli obavám z nového koronaviru, když se odebrala na zámek Windsor. Nakonec se ale ukázalo, že šlo o úplně běžnou víkendovou cestu. Strach z nákazy ale přece jenom do života královské rodiny zasahuje. 

Panovnice už v úterý oznámila, že ruší řadu tradičních akcí plánovaných na následující dny a ve čtvrtek se vydá z Londýna na svůj hrad Windsor, kde stráví Velikonoce. Podle agentury Reuters Alžběta II. hlavní město opouští o týden dříve než před Velkonocemi v předchozích letech.

Její vnučka Beatrice pak oznámila, že výrazně zmenší svou svatbu s italským miliardářem Edoardem Mapelli Mozzim plánovanou na květen. Zcela zruší například recepci v Buckinghamském paláci. 

Velká Británie eviduje již 2626 potvrzených případů nákazy koronavirem. Onemocnění podlehlo již 104 lidí, jen za posledních 24 hodin přibylo 33 mrtvých. Od počátku epidemie v zemi zdravotníci otestovali již přes 56.000 lidí.

Témata: Královna Alžběta II. Princezna Beatrice královská rodina (gbr)