Michael Jackson rok po Leaving Neverland: Bude soud?!

Michael Jackson 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. března 2020 13:03

Přesně před rokem byl velkým tématem po celém světě dokument Leaving Neverland, v němž došlo k dalšímu nařčení Michaela Jacksona ze zneužívání dětí. Proběhne další soud s legendárním zpěvákem?

Počátkem března minulého roku odvysílala televizní stanice HBO kontroverzní dokument Leaving Neverland, který se zabýval případy sexuálního obtěžování nezletilých dětí ze strany legendárního zpěváka Michaela Jacksona. Wade Robson a James Safechuck v něm promluvili o svých zkušenostech s králem popu.

Joy Robsonová, matka jedné z údajných obětí, ve filmu nepřímo naznačila, že by chtěla hnát zesnulou popovou hvězdu k soudu. „Kdybych věděla, že sahal na mého syna, nezastavila bych se, dokud by nebyl za mřížemi,“ řekla před kamerou.

Soudu se možná dočkáme. Jak vás stars24.cz informoval, Jackson bude s největší pravděpodobností opět souzen americkým soudem, a to před televizními kamerami. Televizní stanice proces s králem popu by rády vysílaly, a to úplně bez cenzury. Tamní zákony hovoří o tom, že je na rozhodnutí soudce, zdali něco takového umožní.

Zákon původně umožňoval soudní projednání kauzy nejpozději osm let po skutku. Nově ale kalifornský guvernér a odvolací soudy umožnily, aby se sexuálně motivované trestné činy mohly u soudu řešit až 22 let poté.

Témata: Michael Jackson Leaving Neverland Wade Robson