Peklo v Británii? Vévodkyně Kate a princezna Meghan si půjdou po krku?

Meghan Markle

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

22. ledna 2018 13:47

Princ Harry se zasnoubil s americkou herečkou Meghan Markle. Co to znamená pro Williama a Kate? A budou Kate a Meghan přítelkyně nebo rivalky?

Velká Británie se pomalu chystá na květnovou svatbu prince Harryho a Meghan Markle. V souvislostí s tím se také spekuluje, jak bude vypadat veřejná role budoucí princovy manželky. Čerstvě zasnoubený pár má za sebou první společnou cestu do Walesu. Ihned po oznámení jejich zasnoubení se na sociálních sítích strhla bouřlivá debata. Ne každý byl nadšený z toho, že princovou vyvolenou se má stát šestatřicetiletá rozvedená Američanka.

Spekuluje se rovněž o tom, zda snoubenci Harry a Meghan mohou sesadit prince Williama a jeho ženu Kate z pozice nejpopulárnějšího páru v Británii. Vévoda a vévodkyně z Cambridge jsou v tuto chvíli miláčky národa. Kate umí dobře pracovat s veřejností a svým civilním projevem mnohým připomíná zesnulou princeznu Dianu. Meghan Markle si ale též umí získat přízeň publika. Konec konců jako hvězda populráního seriálu Kravaťáci byla na zájem fanoušků zvyklá.

Je tedy dobře možné, že mezi oběma slavnými páry vznikne rivalita a budou spolu soupeřit o to, kdo že je britskou dvojicí číslo jedna. Anebo vše může dopadnout úplně opačně. Vzpomeňme na příběh princezny Diany a vévodkyně Fergie z nedávné minulosti. Obě se tehdy přivdaly do královské rodiny. Obě byly manželkami britských princů. Obě spolu mohly soupeřit o přízeň veřejnosti. Namísto toho mezi nimi ale vzniklo hluboké přátelství.

„Diana mi moc chybí, měla jsem jí moc ráda“, přiznala například Fergie v rozhovoru pro Harper´s Bazaar. „Nikdo mě nedokázal rozesmát jako ona“, dodává bývalá manželka prince Andrewa na adresu tragicky zesnulé princezny. Na Dianu nostalgicky vzpomíná řada Britů. Zda se další „lidovovu princezenou“ stane některá z manželek jejích synů, teprve uvidíme.  

Témata: Kate Middleton Meghan Markle Velká Británie