William a Kate OHROŽENI koronavirem? Královský palác má obavy!

Vévodkyně Kate a princ William 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

7. března 2020 10:52

Strach z koronaviru se podepisuje i na fungování britské královské rodiny. V Buckinghamském paláci mají obavy o zdraví prince Williama a jeho ženy Kate, a tak možná sáhnou k radikálnímu kroku.

Současná koronavirová nákaza je pochopitelně velkým tématem i ve Velké Británii, kde už se virem nakazilo více než 100 lidí. I proto vzbudila pozdvižení slova prince Williama během návštěvy sousedního Irska. Následník trůnu totiž o nové nemoci nemístně vtipkoval. 

„Hádám, že si všichni myslí ‚mám koronavirus, umírám‘ a vy jim říkáte ‚ne, máte jenom kašel‘,“ řekl dle očitých svědků tamním zdravotníkům. „Mimochodem, vévoda a vévodkyně z Cambridge šíří koronavirus,“ nechal se prý slyšet budoucí britský král. 

Z další zahraniční cesty prince a vévodkyně Kate ale nejspíš sejde. Podle informací webu listu The Sun měl pár v dalším průběhu letošního roku vyrazit na návštěvu Austrálie, kde už také identifikovali desítky nakažených koronavirem. 

Zmíněný web uvádí, že existují obavy o zdraví Williama a jeho ženy v případě, že by k protinožcům cestovali komerčními lety, kde by mohli potkat lidi ze všech koutů světa. Austrálii naposledy navštívili v roce 2014, letos měli podpořit komunity postižené nedávnými požáry. 

Témata: Princ William Kate Middleton královská rodina (gbr)