Luke Perry (†52) před rokem zemřel: Propadáku se nedožil!

Luke Perry 7

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

4. března 2020 19:33

Na den přesně před rokem podlehl Luke Perry následkům mrtvice, kterou utrpěl o několik dní dříve. Nedožil se tak propadáku, kterým bylo pokračování seriálu, jenž ho proslavil po celém světě.

Luke Perry se sice narodil v Ohiu, ale po střední škole se přesunul do Los Angeles a začal se věnovat herectví. Zpočátku mu to moc nešlo a živil se třeba jako dělník u asfaltérské firmy. V jednom rozhovoru se svěřil, že byl na více než dvou stovkách konkurzů, než se uchytil aspoň v reklamě. 

Zlom přišel s úlohou milionářského synka a středoškoláka Dylana, který z tehdy už čtyřiadvacetiletého Perryho udělal idol teenagerů po celém světě. V polovině 90. let zatoužil po náročnějších úlohách, ovšem moc se mu nevedlo. Jeho odloučenost od slavného seriálu ale trvala jen tři roky, v roce 1998 se do Beverly Hills 90210 vrátil. 

"Budu s ním spojen až do smrti, ale je to tak v pořádku. Dylana McKaye jsem stvořil já, je můj," komentoval svou nejslavnější roli. Loni se chystalo pokračování "béháčka" s původními hrdiny. Nakonec z toho byl jen pořádný propadák.

Toho už se ale Perry nedožil, koncem února prodělal těžkou mrtvici a lékaři mu již nedokázali pomoci. Zemřel 4. března 2019 ve věku 52 let. Jeho poslední rolí byl kanadský herec Wayne Maunder v Tarantinově oceňovaném filmu Tenkrát v Hollywoodu.

Témata: Luke Perry