Miro Žbirka: Emotivní slova o tom, co ho drží na nohách!

Miro Žbirka (foto: Lukáš Běhounek) 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

4. března 2020 10:33

Miro Žbirka je jedním z nejslavnějších slovenských zpěváků, kterýs i rozhodně nemůže stěžovat na nedostatek úspěchu jak doma, tak v zahraničí. Co je ale pro něj tím hnacím motorem, který ho nutí vstávat z postele?

Žbirka se naplno věnuje hudbě, překvapivě se ale nechal přemluvit k natočení dokumentu o svém životě. Jeho úspěch, který se s ním táhne od mládí, je živnou půdou pro další tvorbu.

A o té nebude nouze. Hudebník má chuť jít dál a v kariéře pokračovat, protože si uvědomuje, jakou radost přináší mezi své fanoušky. Do pomyslného důchodu se tedy ještě nechystá.

Žbirka byl spoluzakladatelem a členem skupiny Modus, se kterou se mu podařilo v roce 1977 získat zlatou Bratislavskou lyru. Poté se vydal na sólovou dráhu, s níž sklízí úspěchy dodnes.

Uvědomuje si ale, že jeho úspěch závisí především na jeho posluchačích, bez kterých by nemohl dělat to, co naplňuje jeho život. "Děkuji vám fanouškům, i vám normálním lidem, že mě držíte (již tolik let) nad vodou a dáváte smysl mé tvorbě," přiznal podle magazínu Nový čas.

"Uvidíme se v létě v kině a na (doufám, opět úspěšných) koncertech na podzim. Láska a mír," vzkázal dále zpěvák.

Témata: Miro Žbirka