Freddie Mercury: Co by řekl o filmu Bohemian Rhapsody?

Rami Malek 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

3. března 2020 21:59

Až více než čtvrtstoletí po smrti Freddieho Mercuryho byl jeho inspirativní životní příběh zfilmován. Co by legendární zpěvák na životopisný snímek Bohemian Rhapsody řekl? Názory se liší.

Je to už rok, co Rami Malek obdržel Oscara za to, jak v životopisném filmu Bohemian Rhapsody o legendární kapele Queen ztvárnil jejího hvězdného zpěváka Freddieho Mercuryho. Ten se premiéry snímku nedožil, zemřel před více než 28 lety. Proto se můžeme jen domnívat, jak by se mu film zamlouval.

Třeba příbuzní Paula Prentera, který byl vyobrazen jako sebejistý homosexuál, který svádí Mercuryho a manipuluje s ním proti kolegům z kapely a přivede ho do sebezničujícího, tvrdí, že by se frontmanovi nelíbil. „Freddie Mercury by byl z toho filmu znechucen. Byli si s Paulem tak blízcí,“ nechala se slyšet Prenterova kmotřenka Blathanaid. 

Ani Prenterův bratr pro film nemá pochopení. „Brian May (kytarista Queen - pozn.red.) říká, že tím strávili 10 let, tak si aspoň mohli dát záležet na tom, aby vše bylo správně. Přitom mu určitě záleželo na správném vyobrazení sebe sama i zbytku kapely,“ myslí si Gerald Prenter.

Sám May ale tvrdí něco úplně jiného. „Myslím, že Freddiemu by se to líbilo, protože je to dobrý, čestný portrét jeho osoby,“ prohlásil muzikant s tím, že je potěšen ohlasem, jaký měl film u diváků.

Témata: Freddie Mercury film Bohemian Rhapsody skupina Queen