Harry a Meghan v šoku: Bezpečí páru je v ohrožení!

Meghan Markle 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

27. února 2020 21:59

Princ Harry je celý život zvyklý na to, že má za zády bodyguardy, po dubnovém odchodu z britské královské rodiny se ale leccos změní. Je bezpečí vnuka královny a jeho ženy Meghan v ohrožení?

Prvního dubna vejdou v platnost změny ve vztahu prince Harryho a jeho ženy Meghan k britské královské rodině. Pár si sice přál její řady opustit, zároveň se ovšem připravil o jistá privilegia. Jak bude nově řešena otázka jejich bezpečnosti? 

V posledních týdnech ji měli na starost i policisté z Kanady, která se stala novým domovem vévody a vévodkyně ze Sussexu. Podle informací webu deníku The Sun ovšem s koncem března skončí i dohled nad Harrym a Meghan.

„Jelikož vévoda a vévodkyně mají statut mezinárodně chráněných osob, Kanada má povinnost poskytovat bezpečnostní asistenci. Během následujících týdnů asistence v souvislosti se změnou statutu skončí,“ oznámila kanadská vláda. 

Není pochyb o tom, že o bezpečí páru bude bezpochyby postaráno. Zmíněný web uvádí, že ochrana páru může Scotland Yard jen letos přijít na 20 milionů liber. Policie se přitom obává, že se rozpočet na tuto položku sníží. 

Témata: Princ Harry Meghan Markle