Údajný rozvod Harryho a Meghan má nečekanou dohru!

Meghan Markle a princ Harry 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. února 2020 19:33 | Aktualizováno: 27. února 2020 13:09

„Princ Harry a vévodkyně Meghan se rozvádějí.“ Tuto lež loni v květnu na titulní straně zveřejnil jeden australský magazín. Podle deníku The Guardian se to vydavateli nakonec vymstilo.

Princ Harry a jeho žena Meghan učinili rozhodnutí ustoupit z pozice ‘předních členů’ britské královské rodiny i kvůli neustálému tlaku bulvárních médií. Vnuk panovnice dokonce některá periodika zažaloval. Teď může pár slavit první vítězství.

Podle informací webu listu The Guardian australská mediální rada donutila minulé pondělí magazín Woman’s Day ke zveřejnění jejího prohlášení, že loňský článek o páru byl „očividně chybný“. Co magazín loni v květnu napsal?

Titulek hlásil, že „královský palác potvrdil, že jejich manželství je u konce“, a sliboval prozrazení důvodu k údajnému rozvodu. Páru si přitom ten samý měsíc narodil prvorozený syn Archie. I po několika měsících od vydání článku jsou navíc Harry a Meghan stále manželi. 

Rada konstatovala, že ačkoliv se od bulvárních médiích jisté zveličování očekává, v tomto případě magazín vydával na nepravdivé informace za ověřená fakta. Vydavatel se bránil slovy, že vévoda a vévodkyně si na článek nestěžovali.

Témata: Princ Harry Meghan Markle královská rodina (gbr)