Neuvěřitelný příběh Jennifer Aniston v seriálu Přátelé: Takhle to začalo!

Přátelé 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. února 2020 12:33

Kultovní sitcom Přátelé si bez Jennifer Anistonové v roli servírky Rachel neumíme představit, americká herečka nebude chybět ani v chystaném speciálu. Před více než 25 lety to přitom celé začalo opravdu zajímavě.

Jak vás stars24.cz informoval o uplynulém víkendu, legendární seriál Přátelé se po více než 15 letech dočká speciálního pokračování. Jennifer Anistonová a spol. za něj dle dostupných informací inkasují 2,5 až 3 miliony dolarů. Před čtvrtstoletím přitom byla rodačka z Kalifornie v úplně jiné pozici.

Pracovala nejprve v cukrárně, pak dělala servírku. Zatímco budoucí kolegové David Schwimmer a Courteney Coxové měli tou dobou místo v sitcomu jisté, Jennifer si půjčila v přepočtu několik tisíc korun, aby si před konkurzem pořídila nějaké profesionálně vyhlížející fotografie.

„Přečetla jsem si scénář Přátel a reagovala jsem jako nikdy jindy. Bylo to o mých vrstevnících, byl to New York, bylo to zábavné a zajímavé. Nikdy jsem nic takového nečetla,“ popisovala Anistonová dle britského webu thesun.co.uk. Když ale mezitím získala roli v jiném seriálu, tvůrci uvažovali, že ji přeobsadí.

Nakonec to neudělali, a tak si ji dodnes pamatujeme jako Rachel. Záměr produkce byl přitom jiný. „Chtěli, aby Rachel hrála Courteney. To ještě nikdo z nás nevěděl, že já chci hrát Rachel a ona Moniku. Nakonec to vyšlo perfektně,“ vzpomíná herečka.

Témata: Jennifer Aniston Přátelé