Miro Žbirka přišel o peníze? Zpackané turné má nedozírné následky!

Miro Žbirka 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

24. února 2020 11:17

Miro Žbirka před časem absolvoval koncertní turné, které sice proběhlo velice hladce, pro některé zainteresované subjekty má ovšem nedozírné následky. Vypukl totiž lítý boj o peníze. Dostal oblíbený slovenský hudebník zaplaceno?

Spoléhání se na druhé se někdy může vymstít. Své o tom ví legendární Miro Žbirka. Před lety podepsal smlouvu s jednou nejmenovanou agenturou, která pro něj v roce 2017 uspořádala velice úspěšné adventní turné se symfonickým orchestrem. Přesto hrozilo, že za něj neuvidí ani korunu.

Pořadatelé jen za prodeje vstupenek utržili přes 360 tisíc eur, tedy několik milionů korun. Podle informací webu plus7dni.pluska.sk se agentura přesto dostala do finančních potíží. Prodejem lístků totiž pověřila další společnost, která jim však převedla na účet jen část výdělku.

Žbirka může děkovat prozíravosti své manželky a manažerky v jedné osobě. Do smlouvy totiž vměstnala podmínku, že honorář jim musí být vyplacen již před začátkem turné. Potíže tak nyní řeší pouze pořádající agentura.

„Máme naštěstí všechno zaplacené. A to především proto, že jsem si nechala všechno vyplatit dřív, než turné začalo,“ přiznala zmíněnému slovenskému serveru Katarína Žbirková. S manželem budou jistě obezřetní i do budoucna.

Témata: Miro Žbirka