Tom Hanks: Herectví mu ZNIČILO ZDRAVÍ!

Toma Hanks ve filmu Kapitán Phillips, který je natočen podle skutečné události. 7

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

22. února 2020 16:36

Americký hollywoodský herec Tom Hanks trpí cukrovkou. V minulosti přiznal, že mu lékaři sdělili, že vysoké hladiny cukru v krvi, které se objevovaly od jeho 36 let, přerostly v cukrovku druhého typu. Zřejmě kvůli jeho hereckým rolím.

Hrdina filmů Forrest Gump, Philadelphia či Zahraňte vojína Ryana měnil kvůli svým rolím často váhu, což podle lékařů mohlo přispět k jeho onemocnění cukrovkou druhého typu. Tou ve Spojených státech trpí zhruba 30 milionů lidí.

"Doktor uvedl, že budu zcela zdráv a nebudu mít cukrovku, když zhubnu a budu vážit jako na střední škole. Tak jsem mu řekl, že budu mít dál cukrovku, protože nikdy nemohu dosáhnout váhy ze studentských let," přiznal Hanks o pár let později v pořadu Late Night. 

Sám se ke své nemoci ještě několikrát vrátil. "Jsem součástí líné americké generace, která protančila párty a dotančila až k chorobě. Viděli jste mě ve filmech, víte, jak jsem vypadal. Byl jsem totální idiot," řekl například v rozhovoru pro Radio Times.

Vedle cukrovky druhého typu se rozlišuje také cukrovka prvního typu. Obě nemoci mají podobné příznaky, ale jiné příčiny vzniku. Zatímco u běžnějšího druhého typu souvisí choroba hlavně s nezdravým stravováním a s nedostatkem pohybu, u prvního jde o poruchu imunitního systému.

Témata: Tom Hanks