Přísné pravidlo královské rodiny! Proč její členové nesmí pít vodu?

královská rodina (gbr) 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

22. února 2020 14:23 | Aktualizováno: 23. února 2020 9:38

Podivné pravidlo královské rodiny odhalil magazín Her. „Členové královské rodiny jsou vybíraví jedlíci a existují některé potraviny, které jsou na jejím stole přísně zakázány,“ píše magazín.

Jednou ze surovin, kterou na královském stole nikdy nenajdete, jsou měkkýši. Mořské plody byly z jídelníčku zcela vyškrtnuti kvůli riziku otravy jídlem.

Říká se, že královna Alžběta II. je ohledně tohoto pravidla velmi důsledná. Magazín ale poukazuje na to, že princ Charles je v tomto směnu tak trošku rebel a jídla z ryb mořských plodů si čas od času dopřeje.

Zákaz ale ale netýká jen mořských potvor. Princ William, jeho žena Kate a celá rodina také byli varováni, aby se drželi daleko od masa, které není dostatečně tepelně upravené – takže žádný tatarák ani jiné pokrmy ze syrového masa. Zároveň mají členové rodiny zákaz pít v cizích zemích vodu z kohoutku.

Zdá se vám to přehnané? Vězte, že všechna tato pravidla mají jediný účel. Mají zabránit tomu, aby se členům královské rodiny udělalo nevolno, kvůli kterému by nemohli plnit své královské povinnosti.

Témata: královská rodina (gbr)