Harry a Meghan: JE ROZHODNUTO! V tento den v královské rodině končí!

Vévoda a vévodkyně ze Sussexu 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

19. února 2020 21:10

Britský princ Harry a jeho manželka Meghan se vzdají svých královských povinností k 31. březnu. S odvoláním na mluvčí manželského páru o tom dnes informoval zpravodajský web BBC.

Vnuk královny Alžběty II. na počátku roku oznámil, že se s ženou vzdají role v královské rodině a začnou pracovat, aby se stali finančně nezávislými. Podle britských médií ale nebudou zřejmě moci používat značku Sussex Royal, o jejíž registraci před časem požádali.

Pětatřicetiletý princ Harry a jeho o tři roky starší manželka budou ještě v únoru a březnu vykonávat své povinnosti předních členů britské královské rodiny.

Podle stanice ITV se vévoda a vévodkyně ze Sussexu objeví mimo jiné v koncertní síni Royal Albert Hall či ve Westminsterském opatství. Na konci března ale veškeré jejich závazky skončí.

Od 1. dubna nebudou mít Harry a Meghan kancelář v Buckinghamském paláci a s veřejností budou komunikovat prostřednictvím své charitativní organizace, kterou hodlají brzy představit. Jak ujednání s manželským párem fungují, by měl královský palác po roce zhodnotit.

Témata: Meghan Markle Princ Harry