Freddie Mercury: Tajemství šatníku ODHALENO 28 let po jeho smrti!

Freddie Mercury 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

18. února 2020 15:02

Freddie Mercury byl mimo jiné známý také tím, že se extravagantně oblékal nejen na pódiu, ale i v soukromí. V londýnském muzeu se koná výstava, na které bude částečně odhaleno tajemství jeho domácího šatníku.

V listopadu loňského roku uplynulo 28 let od předčasného úmrtí zpěváka Freddieho Mercuryho, který nepoutal pozornost jen výjimečnými hlasovými dispozicemi, ale také extravagantním oblečením, které nosil na koncertech. Na pódium si klidně vzal třeba kimono, tenhle tradiční japonský oděv ale nosil i doma.

Teď ho mohou spatřit i návštěvníci londýnského Victoria & Albert Museum, kde je součástí výstavy kimon. Vůbec poprvé bude jeho domácí oděv vystaven na odiv mimo jeho privátní sídlo. Museum slibuje, že lidem zprostředkuje alespoň letmý pohled do osobního života frontmana Queen.

Mercury začal kimona sbírat v roce 1975, kdy byla kapela na šňůře v Japonsku. „V polovině sedmdesátých letech nosil různě vzorovaná kimona na pódiu a zpochybňoval tak tehdejší normy týkající se genderu a sexuality. Jeho soukromé kimino dokazuje, že otázky genderu přesahovaly i do jeho osobního života,“

„Freddie Mercury byl jedním z nejtalentovanějších a nejcharismatičtějších hudebníků 20. století, proto jsme rádi, že můžeme na výstavě ukázat kimono, které mu patřilo,“ dodala dle serveru independent.co.uk kurátorka Anne Jacksonová.

Témata: Freddie Mercury skupina Queen