Harry a Meghan dostali varování: Tady vstupujete na minové pole!

Meghan Markle a princ Harry 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

17. února 2020 21:59

Princ Harry a vévodkyně Meghan si podle všeho vybrali za svůj nový domov Kanadu, kde jejich příchod budí všechny možné reakce. Teď pár dostal ostré varování. Na co by si měli manželé dávat pozor?

Princ Harry a jeho žena Meghan v lednu oznámili a také uskutečnili záměr opustit řady britské královské rodiny. Přesunuli se do Severní Ameriky, konkrétně do Kanady, kde jejich příjezd vzbudil smíšené reakce.

Mimo jiné povzbudil kanadské monarchisty a u místních obchodníků vyvolal naději na pěkné zisky. Vancouverský právník Edward Wang ale pár varuje před politickými léčkami, které mohou Harryho a Meghan čekat, když tu a tam učiní nějaké veřejné prohlášení.

Vévoda a vévodkyně ze Sussexu například podporují boj proti oteplování klimatu, což sice může vyvolat souhlas značné části Kanaďanů, ale může to pobouřit zastánce ropného průmyslu v zemi, která patří mezi hlavní producenty ropy a uhlí.

„Jsou tu nepochybně rizika, že v politice vstoupí na minové pole,“ soudí právník. A dává jim radu, která jim má pomoci při lepší integraci: pracovat na francouzštině, druhém oficiálním jazyku v Kanadě, řeči, kterou Harryho babička velmi dobře ovládá.

Témata: Princ Harry Meghan Markle královská rodina (gbr)