Michael Schumacher: Uvidíme ho ještě někdy?

Michael Schumacher 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

12. února 2020 9:30 | Aktualizováno: 12. února 2020 12:33

Vzhledem k jeho zdravotnímu stavu nemohli Michaela Schumachera vidět fanoušci už roky, přestože jim to rodina jezdce několikrát slibovala. Bude někdy k vidění slibovaný dokument?

Počátkem ledna oslavil legendární pilot Michael Schumacher 51. narozeniny, pochopitelně si je ale moc neužil. Nedávno uplynulo šest let od nehody, při které si přivodil vážný úraz a následně byl jistý čas v kómatu. Informace o jeho zdravotním stavu nadále zůstávají velice kusé a nekonkrétní.

Fanoušci několikanásobného mistra světa formule 1 neviděli právě od prosince 2013, bylo jim však slibováno, že se to změní. Již 5. prosince minulého roku měl mít premiéru dokument z dílny německých filmařů, kteří slibovali, že nebudou chybět záběry na legendu motorsportu. Bylo by to vůbec poprvé, co jej veřejnost od neštěstí na horách uvidí. Jenže na očekávanou projekci nedošlo.

Produkční společnost totiž plánovanou prosincovou projekci nekompromisně zrušila a vysvětlila to slovy, že autoři dokumentu ještě potřebují čas. „Režiséři a produkce chtějí kvůli velmi rozsáhlému materiálu ještě více času na dokončení filmu,“ informoval před dvěma měsíci německý nedělník Bild am Sonntag.

Nedávno se přihlásil další člověk, který se chvástal tím, že pořídil záběry Schumachera. Údajně se mu podařilo před časem proniknout do Michaelova ženevského sídla. Snímky poté nabízel za zhruba 30 milionů korun na černém trhu. Dosud ale nikdo nic neviděl.

Témata: Michael Schumacher