Královna Alžběta abdikuje? Naprosto nečekaná sázka na Charlese!

Královna Alžběta II. a princ Charles 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

10. února 2020 12:43 | Aktualizováno: 10. února 2020 19:45

Už mnohokrát se objevily informace, že se na místo královny Alžběty tlačí její syn Charles, kterému je již 71 let, ale na trůn stále neusedl. Dočká se letos? Někteří Britové se domnívají, že ano.

Loni se v britských médiích hned několikrát řešila možná abdikace třiadevadesátiletá britské královny Alžběty. Dokonce se objevily spekulace, že královské rodině v podstatě už roky vládne princ Charles, který se následníkem trůnu. Dočká se a usedne na něj letos?

Podle webu express.co.uk existuje ve Velké Británii skupina lidí, kteří tomu v roce 2020 dávají zase o něco větší šance. Bookmakeři sázkové kanceláře totiž snížili kurz pro sázku, že panovnice během zbývajících 11 měsíců abdikuje ve prospěch nového panovníka. Není však úplně jasné, kdo by se jím stal.

„Mnoho sázkařů cítí, že by královna mohla opustit trůn v roce 2020, a tak jsme byli nuceni snížit kurz na její abdikaci,“ vysvětlil serveru bookmaker John Hill. Lidé mohou vsadit i na nástupce. Favoritem je samozřejmě její syn Charles, ve hře je však i princ William.

Není to tak dávno, co se Velká Británie probudila do nejhorší noční můry. V prosinci se objevila nepodložená informace o smrti královny Alžběty. Naštěstí se brzy ukázalo, že šlo o planý poplach. Panovnice dál sedí na trůnu.

Témata: Královna Alžběta II. Král Charles III. (Karel III.) královská rodina (gbr)