Freddie Mercury se smrtí počítal? Takhle si to přál!

Freddie Mercury 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. února 2020 21:59

Jsou to už téměř tři desítky let, co nás poměrně předčasně opustil slavný zpěvák Freddie Mercury. Letos by oslavil 74. narozeniny. Přál si vůbec dožít takového věku? Tady je odpověď.

Od smrti legendárního zpěváka Freddieho Mercuryho uplynulo loni v listopadu už 28 let. Frontman světoznámé rockové kapely Queen zemřel v pouhých 45 letech na komplikace spojené s nemocí AIDS. U rokenrolových hvězd ale nebyla předčasná smrt ničím výjimečným. 

Ostatně sám Mercury o vidině důchodu nechtěl nikdy ani slyšet. „Žil jsem naplno, a pokud zítra umřu, bude mi to fuk. Dal jsem do toho všechno, co jsem měl. Netoužím po tom, abych žil do sedmdesáti. Byla by to strašná nuda,“ nechal se slyšet legendární zpěvák.

Posledním dnům života rockové legendy byl přítomen jeho komorník Peter Freestone. Podle něj Mercury dobře věděl, že se blíží konec, a tak učinil jisté velice konkrétní kroky, díky kterým smrt vlastně přechytračil, měl nad ní psychologicky navrch.

„Věděl, co přichází, o to jde. Rozhodl se dva týdny před koncem, že už nebude brát žádné léky, co ho udržovali naživu. Bral už jen ty proti bolesti. Tak měl všechno pod kontrolou, ačkoliv ho nemoc zabíjela. Měl to pod kontrolou,“ vysvětlil v pořadu Lorraine.

Témata: Freddie Mercury