Nejistý osud Harryho a Meghan: Kanaďané jim poslali jasný vzkaz!

Meghan Markle a princ Harry 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

3. února 2020 21:58

Kdo se bude v Kanadě starat o bezpečí prince Harryho a jeho manželky? Zatím to není jasné, místní ovšem dali v novém průzkumu jasně najevo, jak hluboko hodlají sáhnout do kapsy, aby zajistili bezpečnost páru.

Královna Alžběta v lednu umožnila vnukovi Harrymu a jeho ženě Meghan se finančně osamostatnit a žít nejen v Británii, ale částečně také v Severní Americe. Tamním sídlem páru se podle všeho stala Kanada, kde ovšem místní občany i politiky zajímá některé náležitosti jejich pobytu.

Kanadský premiér Justin Trudeau už dříve uvedl, že není dohodnuté, kdo bude financovat opatření týkající se bezpečnosti páru. Osobně ale panovnici ujistil, že ochranu mladého páru v Kanadě stát zajistí, uvedl v pondělí deník Evening Standard. V rozhovoru Global News však řekl, že je stále ve stádiu úvah, kdo bude za ochranu platit. 

Občané země javorového listu se však vyjádřili na toto téma jasně. Podle průzkumu pro televizi CTV jen jeden z pěti Kanaďanů nemá nic proti tomu, aby stát platil za ochranu páru. 

Harryho a Meghan může těšit alespoň názor dvou třetinu respondentů, kteří se domnívají, že princ, vévodkyně a jejich malý syn budou mít v Kanadě víc soukromí. 

Témata: Princ Harry Meghan Markle královská rodina (gbr) Kanada